Kulturskolepedagogdagen

Kulturskolepedagogdagen är en fortbildningsdag för kulturskolepedagoger i hela landet. Här får du möjlighet till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte för att främja en likvärdig kulturskola med hög kvalitet.

Dagen har tidigare genomförts vid två tillfällen, hösten 2019 på Högskolan för scen och musik i Göteborg, och hösten 2020 i en digital upplaga. Kulturskolepedagogdagen arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling och Göteborgs universitet. Även 2021 sker dagen digitalt.

Kulturskolepedagogdagen 1 november – tema delaktighet

Måndagen den 1 november 2021 är det dags för tredje upplagan av Kulturskolepedagogdagen. Årets dag handlar om delaktighet. Vi visar exempel från kulturskolor runt om i landet, metoder, aktuell forskning samt delar från Kulturskolepedagogutbildningen på Göteborgs universitet.

Följ dagen tillsammans på er kulturskola

Upplägget passar allra bäst att följa tillsammans med kollegor på din kulturskola, gärna hela kollegiet!

Programmet består bland annat av filmer med tillhörande diskussionsfrågor, som passar för grupper om 2-6 personer. Som avslutning på dagen kommer du ha möjlighet att delta i gruppsamtal med kollegor från hela landet via Teams.

Här kan du läsa mer om upplägget för dagen, och hur du som kulturskolechef kan förbereda grupper, lokaler och teknik…

Anmälan

Du anmäler dig senast 20 oktober via digitalt formulär som du hittar här…

Alla anmälda kommer att få en länk till en hemsida, där programmet kommer att presenteras den 1 november. Länken skickas ut i slutet av oktober.

Inspirationstalare: Rickard Söderberg

Rickard Söderberg är en av Sveriges mest folkkära artister med en bred repertoar som sträcker sig från opera och operett till musikal och pop. Vid sidan om att sjunga på de stora opera- och konserthusen är han en välkommen gäst på TV i både Melodifestivalen, Let’s dance och Allsång på Skansen såväl som debatt- och kulturprogram. Han har P2:s mest lyssnade pod, Operahuset och är en stark röst i kulturdebatten. Han är dessutom en återkommande gäst vid Kungahusets högtider såsom Nationaldagen och Kronprinsessans födelsedag och har gett ut flera skivor och böcker. Nästan lika omtalad som för sin sång är Rickard för sitt engagemang för mänskliga rättigheter och HBTQIA-frågor.

Praktisk information

Vad: Kulturskolepedagogdagen 2021
Var: Via din dator på din kulturskola eller hemma.
När: Måndagen den 1 november kl 09.30–16.00.
Sista anmälningsdag: 20 oktober
Kostnad: Det kostar ingenting att delta på Kulturskolepedagogdagen 2021.Kulturskolepedagogdagen 2021 arrangeras av Förvaltningen för kulturutveckling och Göteborgs universitet.

Regional Kulturskola Skåne

Samordnare: John Bjerkert
Mail: John.bjerkert@lund.se
Ring: 076-0683859