Skip to main content

Mötesplats för oboe och fagott

DubbeltavDubbelt är ett årligt evenemang för personer som spelar oboe eller fagott.

En lördag i november varje år samlas ca. 100 oboister och fagottister i Malmö för att tillsammans ägna sig åt sina instrument.

Oboe och fagott är två träblåsinstrument som spelar på s.k. dubbla rörblad – därav namnet DubbeltavDubbelt.

DubbeltavDubbelt genomfördes för första gången år 2005 och har sedan dess blivit en viktig mötesplats för alla som spelar dessa ovanliga instrument. Unikt med DubbeltavDubbelt är att det riktar sig till alla åldrar och nivåer: ung som gammal, amatör som proffs, nybörjare som långt gången student. Alla är välkomna för att förkovra sig i de dubbla rörbladens underbara värld!

På DubbeltavDubbelt finns chans att bl.a. spela ensemble, få privatlektioner av professionella musiker, delta på masterclass, få hjälp och tips i hur du bygger dina egna rörblad m.m.

Varje år reser dessutom instrumentutställare hit ifrån bl.a. Tyskland, Frankrike och Storbritannien och ställer ut sina instrument. Har du ett eget instrument som behöver service kan det lämnas in till någon av de lokala instrumentreparatörerna som snabbt hjälper till på plats.

Framförallt får alla deltagare på DubbeltavDubbelt möjlighet att träffa andra personer som spelar samma instrument som de själva. Det är en unik tillställning som sammanför oboister och fagottister från hela landet. Här knyts kontakter och vänskapsband som i längden stärker återväxten för dessa vackra och ovanliga instrument.

DubbeltavDubbelt arrangeras av Kulturskolan Lund, Malmö kulturskola och Musikhögskolan i Malmö på Musikhögskolan i Malmö.

Gemensam mail: dubbeltavdubbelt@gmail.com

Projektledare:

Lucia Amerise lucia.mazvilaamerise@lund.se 

Hanna Lövgren hanna.lovgren@lund.se 

Hemsida och Anmälan: https://dubbeltavdubbelt.webnode.page/

facebook.com/dubbeltavdubbelt

instagram.com/dubbeltavdubbelt

Kontakt Regional Kulturskola Skåne
regionalkulturskola@lund.se

Utvecklingsledare
Bella Tinghammar
gabriella.jonssontinghammar@lund.se
0768-705908